Luftvärmepumpar

Idag är det vanligt att man väljer att värma upp sin fastighet med hjälp av värmepump, det är ett väldigt bra alternativ för så väl plånboken som miljön. När man väl har bestämt sig för att investera i en värmepump bör man se vilken typ av värmepump man kan installera. Bor man inte i ett område med bra berggrund kan man inte använda sig av en bergvärmepump utan då bör man se vad man har för alternativ i form av luftvärmepump. En luftvärmepump, eller luft-luftvärmepump som de även kallas för, tar hand om den värmen som finns i luften som annars ventileras ut och går förlorad. Genom att återvinna den värmen kan man enkelt värma upp ett mellanstort hus så som en villa, radhus eller fritidshus.

När man ska investera i en luftvärmepump bör man alltid kontakta en professionell leverantör, Månssons Rör har stor kunskap om luftvärmepumpar och levererar alltid den bästa lösningen till sina kunder. Att köpa en luftvärmepump bör alltid ses som en investering, den har en låg investeringskostnad och genom sin effektivitet även en väldigt kort återbetalningstid. Genom en luftvärmepump kan man sänka sin energiförbrukning med upp till fyrtio procent och på sikt där med även sänka sina uppvärmningskostnader. Många gånger är luftvärmepumpen billigare att investera i än andra typer av värmepumpar, detta för att konstruktionen inte är lika komplicerad. Även installeringen av en luftvärmepump är enklare och snabbare än vid andra värmepumpar, detta är väldigt uppskattat och en av många anledningar till att den är så populär.

Har du frågor kring luftvärmepumpar är du alltid välkommen att kontakta oss på Månssons Rör, vi har lång erfarenhet och hjälper dig gärna hitta rätt!

Kontakta oss